Ако не бяхме свалили ГЕРБ преди 2 години, това в момента нямаше

...
Ако не бяхме свалили ГЕРБ преди 2 години, това в момента нямаше
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Изчегъртването на „модела ГЕРБ“ върви благодарение на нас


Ако не бяхме свалили ГЕРБ преди 2 години, това сега нямаше да се случи. Тоест изчегъртването на модела ГЕРБ под някаква форма е напреднало. Тези обвинявания и скрити закани, които хвърчат сега, са доказателство, че към този момент не е такова монолитно срастването на политическа със правосъдна власт, съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Хубаво е да си давате сметка, че освен тези партии са с въздействие в правосъдната система – не е загадка, че „ Демократична България “ имат влияение в съдийската гилдия. По време на нашето взаимно ръководство с Политическа партия и Демократична България не се говореше за реформиране на прокуратурата. Говореха единствено за промяна на Иван Гешев. Ние говорехме за реформиране на прокуратурата и бяхме упреквани от тях, че се опитваме под някаква форма да пазим основния прокурор, сподели Йорданов пред публицисти в Народното събрание.

„ Сега прогледнаха и видяха, че казусът не е единствено в личността. И, колкото и да е нездравословно това, което направиха Кирил Петков и Асен Василев – да заменят една правосъдна бухалка със своя правосъдна бухалка, тъй като това беше задачата им тогава, а не дълбока правосъдна промяна, това е също толкоз рисково, колкото и по времето на ГЕРБ “, добави Тошко Йорданов.

Изявлението на основния прокурор демонстрира нещо, което българското общество знае – че има политическо въздействие или най-малко опит за политическа интервенция в правосъдната система, разяснява той думите на Иван Гешев, който призна, че в страната има политическа мафия.

Надявам се тези турбуленции, които стартират, да бъдат възстановителен развой и правосъдната, законодателната и изпълнителната власт най-сетне да станат оптимално самостоятелни, сподели още Тошко Йорданов.

Случилото се единствено демонстрира нуждата от цялостна правосъдна промяна, съобщи в това време Мария Габриел, още при започване на срещата сред ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. А водачът на придвижването Мустафа Карадайъ разяснява концепцията за експертно държавно управление с обрисуван мандат: „ Правителството от време на време би трябвало да получава оценки дали си извършва отговорностите. Но явен мандат за нас значи ясно поети задължения с явен период. Движение за права и свободи има самочувствието, че имаме специалисти от всички сфери, и то не неприятни, нескромно казано. Ако стигнем до обстановката да търсим специалисти за държавно управление, ние ще вземем своето отговорно държание с разсъдък да решаваме и този проблем. “

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР